Tuesday, February 24, 2015

Newton Penang Challenge 2015

Tarikh    : 08 Februari 2015 (Ahad)
Tempat  : Straits Quay Penang
Masa     : 6.30 pagi hingga selesai

seperti mcm cik ah bgtau dalam blog sebelum ni..ni merupakan event kedua cik ah selepas Tok Kun Challenge bulan januari lepas..mcm biasa kali ni cik ah xla pulun sgt mcm PBIM 2014 lepas..hari2 jogging..kali ni fitness cik ah cuma erobik setiap isnin, rabu dan jumaat..pastu kadang2 badminton sekali atau dua minggu sekali..

ahad pagi tu bangun pukul 4.30 pagi pastu mandi siap semua..dalam pukul 5.00 dah keluaq umah ke pulau..sebelum sampai singgah masjid tepi jln yang b4 sampai gurney sbb nk tgk arah kiblat..hp cik ah entah pasaipa xleh fungsi..pastu trus ke Straits Quay...masuk simpang dh nmpak ramai dh yg dok berjalan p..n keta dh penuh dekat parking tesco..cik ah pun masuk parking dalam tu jugak..dh dpt parking..tgk orang semakin ramai..masa tu dh pukul 6pg..dok cari tempat nk solat subuh satg..subuh sekarang dh lewat dalam 6.15 mcm tu..nmpkla ada staff tesco dah mula masuk kerja..cik ah p la tnya sorg adik laki tu..mana arah kiblat..dengan semangat dia bgtau dia selalu solat dekat umah ja..xsolat dekat tempat kerja..huhuhu...bestkan jawapan dia..xpala..cik ah terus tunggu dalam keta...tgk dh semakin ramai org..kebetulan cik ah parking tepi tiang..so mmg muatla nk solat dekat tepi tu atau belakang keta cik ah..dh masuk waktu..cik ah siap..tgk ada org solat..so tgk kiblat ikut depa..alhamdulillah selesaila tanggungjawab utk pg tu..masa tu dh mula dengar mc dh mula...nasib xjauh dr tempat parking..tepat jam 6.30 bermulala episod lari 12km..

mula pulun jgkla..sbb ramai org..pastu berenti sat..n sambung balik smpai ke 2km..cik ah slow balik..laki dan perempuan lari sekali..utk 25km dh mula pukul 5.30 pg td..okla lari dalam bandar n taman orang kaya penang..naik bukit n turun bukit..masa cik ah tgk bawah tu..lepas abih,.,.ambik madle pastu minum ayaq free n ambik makanan..dpt roti ngan air mineral..lepak duduk rehat sat..sambil depa dok panggil no untuk lucky draw..tunggu sampai pukul 10 lebih..pastu terus balik..


bisik-bisik: bulan 3 rasanya xdak event lari dekat penang..ada pun night walk 3km saja..so rehat utk bulan 3 seterusnya bulan 4 utk 15km pulak..alhamdulillah bermula dengan 10km, 12km, seterusnya 15km...manataukan lepasni dah layak dan mampu untuk half marathon 21km...amin..xsalah kan kalo nak mencuba :) 

1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete